Viden om farligt gods
Mange er blevet stoppet ved stikprøver, af deres fragtfirmaer eller i lufthavnen hvis de ikke har anvendt godkendte emballager til farligt gods produkter. Hvis emballagen ikke er korrekt godkendt er der en risiko for lækage, hvilket kan indebære høje erstatningskrav.
Forestil dig at din virksomhed skulle erstatte nedstyrtningen af et fragtfly fordi dit gods ikke var korrekt emballeret!?
Fire internationale regelsæt for farlig gods transport
Der findes fire internationale regelsæt for transport af farligt gods:
- ADR (vejtransport)
- ICAO/IATA (lufttransport)
- IMDG (søtransport)
- RID (banetransport)
Disse regelsæt følger FN´s anbefalinger på området for klassificering, mærkning og emballage. De fire regelsæt omfatter, ved sine ni fareklasser, lidt over tre tusinde stoffer med hver sit nummer - det såkaldte UN (United Nations) nummer.
Som producent, importør eller eksportør og dermed emballage- og transportbruger, behøver man selvfølgelig også kendskab til de nationale regler i det land, til hvilket man sender godset.
FARUSA har produceret standard- og skræddersyede kasser til farligt gods i over 25 år.
Vi er de eneste i Danmark som har fået vores emballager UN 4GV godkendt for farligt gods.
Den nye 4GV-kasse
Det betyder, at du nu kan sende farligt gods lovligt uden først at skulle lave den obligatoriske afprøvning, hvor indholdet afprøves sammen med den typegodkendte 4G-emballage.
Emballagen findes i mange standardstørrelser som alle leveres med plasticpose men den kan også skræddersyes. På billedet er vist et krydsindlæg af pap. Dette er ikke længere nødvendigt at anvende.