træemballage og krydsfinerkasser udfordres

– DER FINDES ET billigere, lettere og miljøvenligt alternativ
Stigende priser på træ og krydsfiner gør Heavy Duty bølgepap til et endnu mere attraktivt alternativ til traditionelle krydsfineremballager samt pallerammer og transportkasser i træ
Der er flere gode grunde til at bryde med vanetænkningen, når der skal vælges eksportemballage-løsning.
Krydsfiner kasser er en populær træemballage løsning til eksportforsendelser. Det er et stærkt produkt, der har mange anvendelsesmuligheder. Krydsfinerkasser fungerer godt ved forskellige temperaturer og luftfugtigheder, og de er lettere end massivt træ. Der er bare lige et “men”. For der findes et alternativ, der på mange måder er en endnu bedre løsning – både når det gælder vægt, styrke og økonomi.
A
En af ulemperne ved traditionel træemballage er nemlig det faktum, at det er lavet af træ. Det medfører nogle uundgåelige begrænsninger. For selvom krydsfiner er lettere end massivt træ, så er det stadig en relativt tung emballageform. Det gør det sværere at håndtere, når kundens produkter skal emballeres. Samtidig er krydsfiner mere besværligt for slutbrugerne, når de skal pakke produkterne ud, samt når de skal have bortskaffet krydsfinerkasserne – det er både tungt og tidskrævende – og så kan krydsfiner ikke genanvendes.
Kan det gøres lidt lettere?
Her kan det være en rigtig god idé at bryde med vanetænkningen og overveje Heavy Duty bølgepap i stedet for træemballage. Heavy Duty bølgepap er nemlig meget lettere end krydsfiner – faktisk 50% lettere. Det gør håndteringen meget enklere, og ofte kan pakkeopgaven klares af kun én person.
A
På grund af den høje stablingsevne kan Heavy Duty transportkasserne stables helt op til loftet. Og som en ekstra fordel leveres kasserne plano og fylder derfor meget lidt på lageret. Heavy Duty bølgepap kan skræddersyes præcis efter behov og vil i mange tilfælde være en mere fleksibel løsning end krydsfiner.
Er Heavy Duty bølgepap virkelig lige så stærkt som krydsfiner?
Mange tænker sikkert, at pap umuligt kan være lige så stærkt som krydsfiner. Men også her kan det være en god idé at udfordre sin vanetænkning. Heavy Duty bølgepap leveres nemlig i tykkelser på op til 15 mm og i 3 lag, hvilket gør det til et ualmindelig stærkt produkt, der kan belastes med mere end 6 tons. Heavy Duty bølgepap er vejrbestandigt, og derfor beskyttes produktet mod både vind og vejr. Det er ligeledes godkendt til oversøisk transport, som ofte tager 6-8 uger.
A
Heavy Duty bølgepap er gennemtestet efter meget høje standarder, så det lever op til gældende ISO-normer. Det er din garanti for, at indholdet vil være rigtig godt beskyttet helt frem til slutdestinationen.
Hvad med økonomien?
Prisen på træ er inde i en kraftig stigning – op til 200% – hvilket er en udfordring for de virksomheder, der traditionelt har benyttet træemballage og krydsfinerkasser til deres eksportforsendelser.
A
Heavy Duty bølgepap er også ramt af råvarestigninger, men slet ikke på samme niveau, så ved et skift til Heavy Duty bølgepap er der også mulighed for at skære ned på emballageudgifterne.
A
Den lave vægt på Heavy Duty bølgepap giver desuden en besparelse på transportomkostningerne i forbindelse med luftfragt. Endelig er der også nogle økonomiske fordele i den lavere vægt, som kan spare timer ved pakning, ved at én person kan pakke alene.
Hvad med miljøet og bæredygtigheden?
Når træemballage- og krydsfinerkasser har udtjent deres formål, bliver de ofte deponeret eller i bedste fald brændt. Dette er ikke særlig gavnligt – hverken for miljøet eller den bæredygtige profil. Heldigvis byder Heavy Duty bølgepap også her på nytænkning i forhold til de traditionelle løsninger.
A
Med Heavy Duty bølgepap kan kasserne nemlig genbruges mange gange og genanvendes 100% efter endt brug – og hermed blive til nye papkasser. Det er en grøn cirkel, der er godt nyt for virksomhedens miljømæssige målsætninger.
A
Der er således mange interessante overvejelser vedrørende et eventuelt skift fra krydsfiner til Heavy Duty bølgepap.
KONTAKT OS NEDENFOR OG FÅ YDERLIGERE INFORMATION OMKRING DE MANGE MULIGHEDER.